Najdoskonalsze wyroby z żeliwa

Naczynia z żeliwa cieszą się w kraju coraz większą sławą. Rośnie liczba doceniających pyszne smaki gotowanych w nich dań. Żeliwo zapewnia równomierne rozprowadzenie ciepła i długie trzymanie wysokiej temperatury.


le creuset
Autor: Mikhail Golub
Podpatrzone na: http://www.flickr.com


Sprawdź też

Urok konstrukcji szklanych w Twoim M

Autor: Saint-Gobain Glass
Współczesna branża aranżacji wnętrz niewątpliwie jest już naprawdę bardzo dobrze rozwinięta, przez co każdy, kto tylko zabiera się akurat za urządzanie swojego własnego domu może spotkać się z wieloma ciekawymi możliwościami. Bez wątpienia warto zatem poświęcić na to nieco uwagi i postarać się znaleźć faktycznie dobre rozwiązania tego typu właśnie dla siebie, bowiem tylko w taki sposób uda nam się uzyskać przy tym rzeczywiście satysfakcjonujące rezultaty.


Naczynie nie rdzewieje i gotowane potrawy nie przylegają do dna.


kieliszki
Autor: Winniepix
Podpatrzone na: http://www.flickr.com


Francuska firma Le Creuset specjalizuje się w produktach żeliwnych. Naczynia pokrywane są dekoracyjną emalią porcelanową na zewnątrz i nadzwyczaj twardą wewnątrz naczynia. Żeliwo gwarantuje równomierne rozprowadzanie ciepła i długie podtrzymywanie dużej temperatury.

Nie czekaj, tylko poczytaj więcej szafy na wymiar szczecin na omawiany wątek - informacje będą zapewne niesamowicie wciągające, więc kliknij tutaj i zobacz więcej.

Te naczynia mogą być stosowane na wszystkich modelach kuchni, w piekarniku i zmywarce. Jakiekolwiek naczynie jest formowane w jednokrotnej formie wykonanej ze sprężonego drobnego piasku. Po pozyskaniu odlewu forma jest gnieciona, a piasek używany do wyrobu nowych wzorów.


Po oczyszczeniu i wygładzeniu form naczynia są oddawane wieloetapowemu procesowi emaliowania, suszenia i wypalania dzięki czemu towar zdobywa odporność na korozję i estetyczny niepowtarzalny kolor. Choć wydatek kupna owych naczyń nie jest mały, to ich dożywotnia gwarancja wynagradza wydatek.


wyposażanie
Autor: kennejima
Podpatrzone na: http://www.flickr.com


Żeliwo to półprodukt niesłychanie solidny i odporny na rozmaitego typu defekty mechaniczne. Przy stosownym użyciu, czyli zachowaniu zaleceń wytwórcy, nie jesteśmy go w stanie zniszczyć nawet jeżeli będziemy w tych garnkach i patelniach gotować dzień w dzień przez całe nasze życie.


W naczyniach żeliwnych można gotować, dusić, smażyć i bez trwogi zapiekać i wypiekać w piekarniku. Po ugotowaniu, osłonięty pokrywką garnek z żeliwa jeszcze przez długi okres utrzymuje temperaturę dania.
22/08/18, 07:55:05
Do góry
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.