Naczynia z żeliwa cieszą się w kraju coraz większą sławą. Rośnie liczba doceniających pyszne smaki gotowanych w nich dań. Żeliwo zapewnia równomierne rozprowadzenie ciepła i długie trzymanie wysokiej temperatury.
Autor: Mikhail Golub
Podpatrzone na: http://www.flickr.com
Autor: Saint-Gobain Glass
Współczesna branża aranżacji wnętrz niewątpliwie jest już naprawdę bardzo dobrze rozwinięta, przez co każdy, kto tylko zabiera się akurat za urządzanie swojego własnego domu może spotkać się z wieloma ciekawymi możliwościami. Bez wątpienia warto zatem poświęcić na to nieco uwagi i postarać się znaleźć faktycznie dobre
rozwiązania tego typu właśnie dla siebie, bowiem tylko w taki sposób uda nam się uzyskać przy tym rzeczywiście satysfakcjonujące rezultaty.
Naczynie nie rdzewieje i gotowane
potrawy nie przylegają do dna.
Autor: Winniepix
Podpatrzone na: http://www.flickr.com
Francuska firma Le Creuset specjalizuje się w produktach żeliwnych.
Naczynia pokrywane są dekoracyjną emalią porcelanową na zewnątrz i nadzwyczaj twardą wewnątrz naczynia. Żeliwo gwarantuje równomierne rozprowadzanie ciepła i długie podtrzymywanie dużej temperatury.
Nie czekaj, tylko
poczytaj więcej szafy na wymiar szczecin na omawiany wątek - informacje będą zapewne niesamowicie wciągające, więc kliknij tutaj i zobacz więcej.
Te naczynia mogą być stosowane na wszystkich modelach
kuchni, w piekarniku i zmywarce. Jakiekolwiek naczynie jest formowane w jednokrotnej formie wykonanej ze sprężonego drobnego piasku. Po pozyskaniu odlewu forma jest gnieciona, a piasek używany do wyrobu nowych wzorów.
Po oczyszczeniu i wygładzeniu form naczynia są oddawane wieloetapowemu procesowi emaliowania, suszenia i wypalania dzięki czemu towar zdobywa odporność na korozję i estetyczny niepowtarzalny kolor. Choć wydatek kupna owych naczyń nie jest mały, to ich dożywotnia gwarancja wynagradza wydatek.
Autor: kennejima
Podpatrzone na: http://www.flickr.com
Żeliwo to półprodukt niesłychanie solidny i odporny na rozmaitego typu d
efekty mechaniczne. Przy stosownym użyciu, czyli zachowaniu zaleceń wytwórcy, nie jesteśmy go w
stanie zniszczyć nawet jeżeli będziemy w tych garnkach i patelniach gotować dzień w dzień przez
całe nasze życie.