Czego potrzebuje dzisiejsza, funkcjonalna
kuchnia? Pojemnych szafek, do których można łatwo sięgnąć po produkty, płynnie otwieranych frontów, układów organizacji szuflad. Jeżeli chodzi o przechowywanie towarów, w kuchni najważniejszą funkcję spełnia spiżarka.
Dzisiaj nie oznacza to konieczności rozporządzania osobnym pomieszczeniem. Rozwiązaniem będą wysokie lub niskie cargo w meblach kuchennych. To system półek wykonanych dla przykładu ze stali chromowanej w postaci tzw. "koszy" wraz ze stelażem. Po otwarciu szafki, eksploatator ma dostęp do towarów na wszystkich półkach. Spiżarnia kuchenna umożliwia wygodne składowanie nie wyłącznie zapasów jadła, ale też naczyń oraz sprzętów kuchennych.
Autor: Mary Madigan
Podpatrzone na: http://www.flickr.com
Bardzo ważne w kuchni są naczynia . Naczynia Emile Henry (kliknij aby zobaczyć szczegółowe informacje) to astronomiczny wybór form do pieczenia , patelni ceramicznych "cocotte", albo wywodzących się z Maroka specyficznych garnków tagine. Henry Emile to także naczynia stołowe oraz rustykalne artykuły kuchenne. Uzupełnieniem jest nowa linia zestawów prezentowych dla wszystkich entuzjastów pichcenia oraz dobrego jedzenia. Proces wytwórczości i wypalanie w temperaturze 1150 stopni C powodują, że wyroby owej firmy nie mają sobie równych, są odporne na upadki jak też odporne na gwałtowne zmiany temperatury (bezpośrednio po wyciągnięciu naczynia z lodówki możemy je wstawić do nagrzanego pieca).
Większa część naczyń Emile Henry produkuje się ręcznie. Każdy jeden egzemplarz jest szczególny i opatrzony od spodu inicjałami pracownika, który go tworzył. Kontrolę towarów także przeprowadza się ręcznie.