Uświadomiony obywatel bardzo dobrze zdaje sobie sprawę z tego, jak ważne są odpowiedniej jakości naczynia kuchenne.
Staub to bardzo popularna marka, jaka wyrabia wysokiej klasy naczynia wyłącznie we Francji.
Autor: Atlas
Podpatrzone na: Atlas
Przebieg produkcji tych naczyń jest bardzo
czasochłonny i wymagający specjalizacji.
firma realizuje światowe standardy, jeżeli chodzi o ekologiczny przebieg produkcji. Garnki z żeliwa cieszą się w kraju coraz to większą sławą. Garnek żeliwny Staub to powleczone nieprzywierającą, porcelanową emalią naczynie. Jest możliwość go wykorzystywać na wszelkiego typu kuchenkach, także w piekarniku. Warto pamiętać, ażeby spód naczynia dostosować do rozmiaru palnika.
W tym garnku wolno gotować, dusić, zapiekać i piec. Żeliwne garnki są odpowiednie dla ludzi wrażliwych na metale ciężkie. Konsumowanie potraw przygotowywanych w naczyniach z żeliwa pozwala na uzupełnienie mikroelementów żelaza w organizmie. Potrawa podana na stół bezpośrednio w naczyniu będzie długo podtrzymywać ciepło, a naczynie wygląda elegancko. Garnki żeliwne równo rozprowadzają temperaturę, a posiłki w nich gotowane pozostają soczyste, miękkie i smaczne. Do gotowania potrawy w takim garnku nie trzeba stosować znaczącej ilości tłuszczu. Żeliwne garnki grzeją się wolno, ale długo trzymają temperaturę. Nazbyt wysoka, nagła temperatura ma możliwość naruszyć żeliwo.