Dekoracje w barze i restauracji

Prowadzenie lokalu gastronomicznego wymaga od jego właściciela znacznego wkładu finansów, jak również poświęcenia sporo czasu. Przed otworzeniem takiego lokalu powinno się dokładnie rozważyć w pierwszej kolejności to, jaki ma być jego charakter. Ludzie prowadzący lokale zastanawiają się więc nad rodzajem serwowanej kuchni, sporządzają pierwsze karty dań. Niemal tak samo znaczący jak proponowane menu jest wybór charakteru i stylu wnętrza.


Dekoracje kuchenne
Autor: Danny Bollinger
Podpatrzone na: http://www.flickr.com
Styl ten powinien być bezpośrednio związany z podstawowymi założeniami restauracji. Przykładowo jeżeli w restauracji są serwowane dania z kuchni chińskiej, najlepiej jest, jeżeli wystrój lokalu będzie nawiązywał do kultury tego kraju. Rzecz jasna nieduże bary o niskim budżecie zazwyczaj nie mają bardzo bogatego wystroju. Są to jednak punkty, gdzie przychodzi się zjeść coś „na szybko”, a przede wszystkim w niewielkich cenach. Dlatego rozmaite bary mleczne i jadłodajnie zazwyczaj odznaczają się wystrojem spełniającym tylko rolę praktyczną.

Dekorowanie ścian

Dekoracje do kuchni i baru
Autor: Edsel Little
Podpatrzone na: http://www.flickr.com
Bardzo znaczącym elementem każdego pomieszczenia są odpowiednio utrzymane i udekorowane ściany. W restauracji pełnią one ważną funkcję. Dobrze jest, by były ozdobione w sposób oryginalny i przykuwający wzrok. Przede wszystkim jednak nie można zapominać o głównym warunku – ściany, jak również pozostałe elementy pomieszczenia muszą być czyste i schludne.

Jeśli chcesz wyszukać materiały na ten temat, to przejdź tutaj jedzenie na telefon rzeszów i przejrzyj inne informacje odnośnie podnoszonego zagadnienia.

W przeciwnym razie stanowić będą skuteczną antyreklamę. Dobrym pomysłem na ozdobienie ścian jest zawieszenie na nich obrazów lub fotografii pasujących do pozostałych części wyposażenia. Oryginalne czarno-białe fototapety (poznaj propozycję kuchennych fototapet) będą skutecznie przyciągać uwagę klientów.

Stoły

Z pewnością najbardziej istotne w każdym lokalu są stoliki dla gości. Przy nich bowiem goście spędzają czas, jedząc i rozmawiając. Znaczące jest więc, by stoliki spełniały jak najlepiej swoje funkcje, a także były estetyczne i dopasowane do wystroju. Powinno się pamiętać, by zagwarantować gościom możliwie jak najbardziej komfortowe miejsca do siedzenia. Potrzeby gości należy za każdym razem stawiać na pierwszym miejscu. Na stoliku powinny być jedynie najpotrzebniejsze elementy. Nie powinno zabraknąć takich przedmiotów jak na przykład papierowe serwetki. W dobrym tonie jest także umieszczanie wazonu ze świeżymi kwiatami.

Źródło:
22/08/10, 07:02:09
Do góry
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.