Przyprawy
produkty spożywcze
Autor: Global Panorama
Podpatrzone na: http://www.flickr.com

W jaki sposób magazynować artykuły spożywcze i przy okazji poprawić trochę prezencję naszej kuchni

Pomieszczenie kuchenne staje się nie tylko miejscem przygotowywania posiłków, ale również królestwem gospodyni. Takie pomieszczenie powinno pachnieć aromatycznymi potrawami oraz kojarzyć się domownikom z chwilami odpoczynku. Aby jednakże właśnie w ten sposób mógł się każdy poczuć, powinny zostać spełnione pewne warunki. Najważniejszy pozostaje wystrój wnętrza. Z tego też powodu każdej gospodyni zależy na tym, aby w pomieszczeniu kuchennym znalazły się przedmioty najwyższego gatunku. Niektóre panie nie chcą stawiać na widocznych regałach kiepskich pieprzniczek otrzymanych w podarunku od najlepszej przyjaciółki.
Nowoczesna kuchnia
Autor: Mastercook
Podpatrzone na: Mastercook

Aranżując własną kuchnię chcemy, żeby była ona idealna w najmniejszym detalu.

W związku z tym oprócz umeblowania, a także różnorodnych urządzeń AGD, naszą uwagę koncentrują również rozmaite gadżety. To one pomagają wnieść do tego pomieszczenia jakiś interesujący styl. Mogą to być śmieszne gadżety. Ale jeżeli ktoś ma takie życzenie, to także może sobie zaaranżować kuchnię w stylu skandynawskim, morskim, albo też rustykalnym.
wnętrze restauracji
Autor: eyeliam
Podpatrzone na: http://www.flickr.com

Diabeł tkwi w szczegółach

Lokal gastronomiczny to nie jedynie budynek, dania i kelnerzy, kucharze. To też klienci, aranżacja wnętrza i niezmiernie ważne menu. Nie chodzi nawet o sam zestaw dań serwowanych przez szefa kuchni, chodzi tu bardziej o formę samego menu. Renomowana restauracja ma profesjonalną karta menu restauracji. Karta menu musi być czysta i dobrze rozplanowana. To dwie najważniejsze cechy. Jeżeli nawet jest to zalaminowany papier, to trzeba sprawdzać, czy folia nigdzie się nie odkleja. Jeżeli to książeczka, to należy przejrzeć każdą pod koniec dnia i sprawdzić czy nie znalazły się między kartkami jakieś resztki jedzenia. To niezmiernie istotne żeby menu było czyste, a co za tym idzie chciało się złożyć zamówienie. Ważne jest też to, by, co jakiś czas robić przegląd dań i wyrzucić z menu te, które się są rzadko kupowane. Jeśli mamy ochotę zaprowadzić jakieś zmiany w karcie potraw nie zapominajmy, że nie można tego zrobić ręcznie. Trzeba na nowo wydrukować kartę dań. Nie dopisujmy nic i nie przekreślajmy odręcznie, bo to bywa kompromitujące.
Do góry
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.